fbpx

Gebruikerstevredenheid: erg belangrijk, maar de sturing is onvoldoende

Wim Hoving

Architect ISM-methode

Gebruikerstevredenheid scoort een 8,8 als belangrijk doel voor IT-diensten, terwijl het inzicht hierin slechts een 6,0 behaalt. En het gebruik van deze informatie blijft zelfs steken op een magere 5,3.

Beperkt inzicht

Deze antwoorden komen van deelnemers aan het webinar “Gokken of Sturen”, dat gaat over resultaatgericht sturen met behulp van een ITSM-dashboard. Veel IT-organisaties hebben beperkt inzicht in de doorlooptijden en nog minder in de interne wachttijden die hieraan ten grondslag liggen.
Dit resulteert in moeilijk en inefficiënt te realiseren klantwaarde en gebruikerstevredenheid.

Doorslaggevende succesfactor

Tijdens het webinar werd duidelijk dat de relatie tussen klanttevredenheid, interne werkwijzen en het beschikken over actuele, trendmatige stuurinformatie een doorslaggevende succesfactor vormt. Een innovatief ITSM-dashboard is daarbij onmisbaar om goed inzicht in deze informatie te verkrijgen.

Inzicht in de stuurinformatie

Klantwaarde is in grote mate universeel: het creëren van IT-diensten gebeurt overal door goede afspraken te maken, deze te wijzigen, te leveren en te herstellen. Een goed ITSM-dashboard biedt inzicht in de stuurinformatie die elke IT-organisatie daarbij nodig heeft. De tijd dat we zelf BI-dashboards ontwikkelden, ligt achter ons. Dashboards zijn nu gestandaardiseerd en direct toepasbaar.

Transformeer

Bent je geïnteresseerd om meer te leren over hoe een ITSM-dashboard je organisatie kan transformeren? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Wim Hoving
Resultaatgericht verbinder van mensen en methoden
Architect van de ISM-methode

Eenvoudig slagen voor de NEN7510, BIO en ISO 27001 audits.

Compliancy is binnen overheden en de zorgsector niet altijd een vanzelfsprekendheid. De correcte implementatie van de NEN 7510, BIO of ISO 27001 vergt vaak veel van een IT-afdeling.

it service management ism methode

Zes wensen van de IT-manager voor succesvol service management

De rol van IT in organisaties is continu in ontwikkeling. Wat heb je nu écht nodig om van je IT service management een goed geoliede machine te maken? Lees het in deze blog!

BiSL en ISM: verschillen en overeenkomsten

Terwijl in de praktijk de term informatiemanagement vaak gelijkgesteld wordt met functioneel beheer geeft ISM informatiemanagement een bredere reikwijdte. Volgens ISM, of Integrated Service...

Serious games voor IT-professionals

Transformeer Theorie naar Praktijk: De Sleutel tot Succes in IT-management In een wereld waar de dynamiek van IT-organisaties continu verandert, is het van cruciaal belang dat medewerkers niet...
itil service management ism methode

Hoe vermijd je de grootste valkuilen van ITIL service management?

Met 34 best practices is ITIL allang niet meer lean te noemen. Dus hoe vermijd je de grootste valkuilen van ITIL service management? Lees het hier!

De ideeën en oplossingen in dit blog maken deel uit van de ISM-methode. Deze methode biedt een IT-organisatie een volledig geïntegreerde werkwijze. Een werkwijze op zowel strategische, tactisch en operationeel niveau. In ISM zijn de meest praktische ideeën uit ITIL®, Lean, DevOps en OBM geïntegreerd in één compact en toepasbaar framework. Het ISM-gedachtengoed is als open source vrij en universeel toepasbaar. Deze teksten zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen met bronvermelding vrijelijk verspreid worden.

ISM Portal

Zernikepark 4
9747 AN Groningen

Fokkerstraat 16
3833 LD Leusden

info@ismportal.nl
+3188 – 2034000