fbpx
9 november 2020

Dienstverlening in coronatijd

De corona pandemie houdt ons al maandenlang in haar greep. Vrijheden die we vanzelfsprekend vinden worden ingeperkt en onze werkzaamheden zijn in veel gevallen verplaatst naar onze woonomgeving. Gelukkig weten mensen en bedrijven ook van de nood een deugd te maken. We maken meer gebruik van onlinediensten en video streaming diensten beleven hoogtijdagen. Veel retailers zijn versneld overgegaan hun online activiteiten te vergroten. Personal shopping zowel online als instore zijn in belangstelling gestegen en zo weten we toch het contact met onze klanten niet te verliezen. We hebben ook kunnen leren van Chinese retailers die in de ontwikkelingen vooropliepen. Een Chinees cosmeticabedrijf bijvoorbeeld die 40% van zijn winkels moest sluiten zette de meer dan 100 ‘werkloze’ schoonheidsadviseurs in als online influencers. Met behulp van online tools werd er met klanten gecommuniceerd en bereikte het bedrijf een omzet vergroting van meer dan 200% ten opzichte van dezelfde periode ervoor.
Dichter bij huis zien we dat als BOL, Amazon en CoolBlue garen spinnen bij de toegenomen online verkopen en hun assortiment flink uitgebreid hebben. De woorden van oudpoliticus Winston Churchill zijn dan ook weer inspirerend: “Never let a good crisis go waste”.

Verschuiving in onze dienstverlening

Ook Servitect speelt in op de situatie en de veranderde vraag. Er gaat geen dag voorbij of we hebben zonder te reizen via MS Teams, Skype of WhatsApp contact met onze klanten in het noorden, midden, westen en zuiden van het land en met elkaar. Voor het uitwisselen van informatie en voor de ondersteuning geven klanten positieve reacties. Dit geldt ook voor de webinars die we al gegeven hebben en de vele online 1-op-1 presentatie. Tijdens deze presentaties is de interactie beter en kunnen we de informatie goed aan laten sluiten op de situatie van de klant.

Opleidingen
Als alternatief voor onze live events sluiten we nu aan bij de wensen van de klant en delen we succesvol onze kennis digitaal. Hierover krijgen we positieve reacties. Daarnaast hebben we voor onze opleidingen een videotraining ontwikkeld voor de ISM Foundation die al bij een aantal nieuwe en bestaande klanten succesvol zijn gegeven. De ISM Masterclass blijft als offlinetraining wel op de opleidingen agenda staan. Er zijn namelijk goede afspraken gemaakt met de locatie Hotel Restaurant Hoog Holten zodat we een veilige en goede trainingsomgeving kunnen garanderen. De geplande ISM Masterclass voor november en december gaan dan ook gewoon door (nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Uitbreiding BI-Dashboarding
Hele IT-afdelingen werken tegenwoordig grotendeels vanuit huis. Het contact met collega’s, teamleider, managers en klanten verloopt anders. Daardoor vervalt een deel van de informatie over de voortgang van het werk. Wij hebben daarom de functionaliteit van onze BI-dashboarding versnelt uitgebreid. Hierdoor kan iedereen vanuit zijn eigen rol die prestaties inzichtelijk krijgen die relevant zijn. Vaak zal het mogelijk zijn om binnen een week een volledig dashboard operationeel te krijgen.

Kortom, we missen het echte contact, maar we kunnen ineens veel flexibeler en efficiënter een afspraak maken en met elkaar in contact komen en hebben nieuwe methodes ontwikkeld om onze relaties blijvend te bedienen.

Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met
Robert Dijkstra.
T: +31(0)505791387
E: r.dijkstra@servitect.com

 

Grip op de BIO en NEN7510 met de compliancy-lifecycle

Eenvoudig van een norm naar een geslaagde audit, wie wil dat niet? Tijdens de beurs Zorg & ICT hebben we de meest recente innovaties binnen de compliancy-lifecycle getoond. Het concept is verder...

50e jubileum editie ISM Masterclass staat voor de deur

In november vindt alweer de 50e ISM Masterclass plaats, een bijzonder jubileum. Sinds het begin in 2010 zijn de reacties buitengewoon positief geweest, met een gemiddelde beoordeling ruim boven de...
TOPdesk Marketplace

ISM Dashboards nu ook beschikbaar via TOPdesk Marketplace

TOPdesk is al jarenlang onze partner. We helpen TOPdesk-klanten hun IT service management naadloos aan te sluiten op de ISM-methode met slimme technieken en producten. Zo hebben we het BI ISM...

Toename belangstelling in IT-gebruikerservaring

IT-afdelingen tonen steeds vaker hun belangstelling in de gebruikerservaring van hun klanten. Logisch, als klanttevredenheid één van je belangrijkste doelstelling is, dan wil je niet met een...

Uitdaging, 70% wil van “brandjes blussen” naar gestructureerde aanpak

Als gebruikerstevredenheid ons grote doel is en organisaties dit hoog in hun missie, visie, doelstelling hebben staan en we zien dat er bijna niet op gemeten en er beperkt op gestuurd wordt, dan komt resultaatgericht sturen van de IT-organisatie in een vreemd daglicht te staan.

ISM Portal

Fokkerstraat 16
3833 LD Leusden

Athenestraat 12
9403 DX Assen

info@ismportal.nl
+31 (0)88 - 2034000